روستای چیتی(لالی، استان خوزستان)
زمانی که در ذهن خود بهترین سفرهای گذشته را مرور می کنم در نهایت به یک پاسخ می رسم… نوروز دربهشت ایران زمین، خوزستان… خاطرات فراموش نشدنی، مناظر رؤیایی، آب و هوای عالی در نوروز خوزستان خصوصاً در نواحی کوهستانی آن…
و اینبار سفری که از روستای اسلام آباد در نزدیکی دز آغاز شده و با گذر از منطقه سردشت راه به سوی لالی می رود. شهری با جاذبه های فراوان طبیعی در شمال غرب خوزستان که شاید کمتر به عنوان مقصد گردشگری معرفی شده است.
لالی(Laali) در شمال رود کارون و سد گتوند(Gotvand)، آخرین سد بر روی کارون قبل از ورود به دشت خوزستان، قرار دارد. دو راه رایج برای رسیدن به لالی وجود دارد. یک راه از جنوب لالی که از شوشتر آغاز و ۸۰ کیلومتر مسافت داشته و راه دیگر که از شمال خوزستان بوده و با گذر از سردشت و سالند به سوی لالی می رود.
پس از دیدار کوتاه از لالی، مقصد یک روستای زیبا و گمنام به نام چیتی(Chiti) است که ما را به سوی خود می کشاند. جاده شمالی خروجی از لالی که به سوی اندیکا می رود مسیر ماست. با طی مسافت ۶ کیلومتر از لالی از کنار منطقه گردشگری چم سور که امکاناتی برای اقامت نیز دارد گذر می کنیم.
در میانه راه دور نمای رود آب شور به چشم می خورد. کمی بعد از چم سور به انتظار یک منظره زیبا هستیم.
گسل لالی در ۱۰ کیلومتری لالی، دره عمیقی را پدید آورده و در انتهای آن رود آب شور دیده می شود که در مصب ورودی به سد گتوند است. پلی فلزی و قدیمی بر روی این دره عمیق قرار دارد.
کمی دورتر پلی کوچک جلب توجه می کند که قبل از ساخت و نصب پل فلزی محل گذر عشایر بوده است.
با ادامه مسیر و در نهایت ۱۴ کیلومتر دور شدن از لالی خروجی روستای تنبل(Tonbol) را پیش گرفته و با گذر از این روستا و مسافت کوتاه ۲ کیلومتری جاده شنی کم کم رود تلوک(Telook) خود نمایی می کند و این یعنی مقصد نزدیک است.
در انتهای جاده یک کارخانه شن و ماسه وجود دارد که نشانه ای بر درست بودن مسیر است. خانه های روستای چیتی از دور پیداست و کُنارستان و سبزه های بهاری منظره ای زیبا را به ما هدیه می کند.
بر روی رود تلوک پلی برپاست. روزهای ابتدایی نوروز بر اثر سیلاب پل به زیر آب رفته بوده و با خوش اقبالی ما این مسیر به تازگی بازگشایی شده بود.
روستایی در دوردست و مردمان خونگرم و دوست داشتنی در روستایی که جمعیت آن فقط ۲۹ نفر بود. ساختمان مدرسه قدیمی چیتی منزلگاه ماست.
گشت در کنارستان و حاشیه رود تلوک و مناظر چشم نواز بهاری و آشنایی با انسان های شریف و دوست داشتنی چیتی، خاطره ای فراموش نشدنی را در ذهن ما به یادگار گذاشته است.
به امید سفر دیگری به لالی زیبا و دیدن جاذبه هایی چون غار پبده(یکی از نخستین خواستگاه های تمدن بشری)، آبشار های زیبا و چشمه ساران آن…
مسیر از شهر لالی تا روستای چیتی ۱۸ کیلومتر جاده مناسب بوده که ۲ کیلومتر انتهایی جاده شنی بوده ولی کیفیت مطلوبی دارد. برای آشنایی با مسیر جاده ای و روستای چیتی فایل GPS در Wikiloc قرار داده شده است.
هر بار که به نقطه ای از ایران سفر می کنم، بزرگی و تنوع این سرزمین مدهوشم می کند… ایران تمامی ندارد…
با عکس های زیبا، مارو دوباره همراه کردی
عجب میگذره…
عاشق سرزمینم هستم. منم یکی از عیدهام رو در بهار خوزستان در یکی از روستاهای شهرستان اندیکا گذروندم و اصن چیزی نمیتونم بگم در وصف زیباییهاش. بی نظیر بود. هر کجای ایران بی نظیره. هر چند محروم بودن مردم اونجا از دارایی های اقتصادی و رفاهی بقیه مردم کشورم دردناک بود. البته ک ما هم از دارایی های اونها بی بهره ایم.
منطقه بسیارزیبایی هست توصیه میکنم حتما ازاین روستادیدن کنید.
درود بر شما. قطعا همینطوره
سرزمین زیبایی که پدرو مادرم اونجا بزرگ شدن واقعا بی نظیره
درود بر شما.
درود . شما فرزند کی هستی هم ولایتی؟
مکانی بسیار زیبا درخوزستان هست. احسنت به شما بسیارعالی توضیح دادید.
بسیارعالی
تنگ جیزر در ادامه رودخانه تلوک هست که بسیار وحشی و زیباست و ناشناخته