جزیره لارَک، سرزمین فراموش شده خلیج فارس(استان هرمزگان)
شاید نامش کمتر شنیده شده باشد…جزیره ای ناشناخته که با داشتن جاذبه های فراوان در موقعیتی استثنایی در کنار جزایر قشم، هرمز و هنگام و بندر عباس در تنگه هرمز قرار دارد که می تواند مقصد توریست های فراوانی باشد. جزیره لارک سواحل شنی و مرجانی زیبایی را در بردارد و تجربه سفر به این جزیره خالی از لطف نیست.
لارَک نام جزیره ای در تنگه هرمز است که در کنار جزایر قشم و هرمز بوده و بخش مسکونی آن محدود به روستایی با جمعیت اندک است.
از دو اسکله قشم می توان به لارک رسید. راه اول و مطمئن تر از اسکله ذاکری قشم با اتوبوس دریایی است و راه دوم با قایق های موتوری از اسکله دوحه قشم.
فاصله دریایی از جزیره قشم تا لارک ۱۰ کیلومتر است. و به لحاظ تقسیمات اداری کشوری زیر مجموعه هرمز محسوب می شود.
سفر ما به لارک، این جزیره کم فروغ و ناشناخته، چند ساعتی به طول انجامید و شاید مقدمه ای باشد برای یک سفر چند روزه و کوله به پشت…
آبراهه با عرض ۲۰ کیلومتر بین جزایر هرمز ولارک محل عبور کشتی ها و نفت کش های عظیم است.
جزیره هرمز و کوه نمکی آن از سواحل لارک دیده می شود.
کسب و کار لارکی ها عمدتا صیادی است و آن ها روزی خود را از دریا بدست می آورند. برخی نیز به دامپروی سنتی که به طور غالب پروش بز است مشغولند.
قلعه پرتغالی های جزیره لارک از ساختمان های مهم این جزیره است که با سنگ ساخته شده و در گذشته جایگاه مهمی داشته و اینک با بی توجهی کامل رها شده و شاید محل نگهداری دام شده باشد.
برای جلوگیری و تقویت برخی قسمت ها تیر چوبی زده شده است.
در حدود کمتر از ۴ کیلومتری روستا، برج فانوس دریایی در کنار ساحل خودنمایی میکند. چند آلاچیق هم در کنار این ساحل شنی قرار دارد، در یک روز تعطیل به لارک رفتیم و نکته جالب حضور خانواده ها و گروه های قشمی برای صرف ناهار و تفریح در لارک بود؛ خلوتی، پاکیزگی، و ساحل ترتمیز مناسب شنا عامل جذب شدن قشمی ها به لارک است.
در تمام مدت این سفر کوتاه، فکرم به این مشغول بود که این همه جاذبه طبیعی در کنار جزایر هرمز،هنگام و قشم مثل ساحل های شنی زیبا، سواحل مرجانی و بهشت غواصان، مناظر رؤیایی خلیج فارس، چه پتانسیل فراوانی برای جذب توریست و درآمد زایی برای مردمان این جزیره و سایر جزایر ایرانی خلیج فارس بوجود آورده است، البته قشم در جذب توریست داخلی موفق تر است، جزایر هرمز و هنگام هم بیشتر شناخته شده هستند، اما لارک به واقع سرزمین فراموش شده خلیج فارس است.
با مشقات فراوان ظهر جمعه به اسکله لارک رسیدیم، هیچ اثری از کسی دیده نمی شد، مدت کوتاهی مجذوب ماهی های رنگارنگ خلیج فارس شدیم، صدای نامفهومی از بلندگویی در دور دست به گوش می رسید، بعد از کمی قدم زدن پی بردیم که اهالی مشغول نماز جمعه هستند، زیر تیغ آفتاب معروف جنوب ایران بی هدف درحال پرسه زدن بودیم که با رحمان آشنا شدیم یک اتفاق خوب…
رحمان فیروزی که اصالتا هرمزی است، مدیر مدرسه لارک است و همین چند دقیقه کافیست است تا این جوان باصفا را بشناسی، او با روی گشاده و مهربان که خصیصه مردمان خونگرم جنوب است ما را راهنمایی و کمک کرد.
در لارک وسیله نقلیه وجود ندارد. به غیر از معدود وسایل دولتی و موتور. گرداگرد لارک جاده ای خاکی بوده که با باران های شدید بخش هایی از آن تخریب شده است.
مغازه ای هم هست که اجناس خوراکی در آن قابل تهیه است، مشتری های آن هم اهالی و سربازان نیروی دریایی مستقر در جزیره هستند.
برای آشنایی بیشتر با موقعیت جغرافیایی جزیره لارک و مسیر پیموده شده فایل GPS در Wikiloc قرار داده شده است.
مطالب مرتبط:
جزیره هرمز، رنگین کمان خلیج فارس
حزیره هنگام، منزلگاه دلفین خلیج فارس
جزیره قشم، ژئوپارک بزرگ خلیج فارس، قسمت اول
جزیره قشم، ژئوپارک بزرگ خلیج فارس، قسمت دوم
هر بار که به نقطه ای از ایران سفر می کنم، بزرگی و تنوع این سرزمین مدهوشم می کند… ایران تمامی ندارد…
خیلی خوب بود
با سلام . دانشجوی ارشد مدیریت گردشگری هستم و بخاطر علاقه به مناطق جنوب ، موضوع پایان نامه را در جزیره لارک انتخاب کرده ام. امیدوارم بتوانم نقش این جزیره زیبا را به هموطنان و جهانیان به خوبی معرفی کنم.
درود بر شما با آرزوی موفقیت
سلام امکانش هست پایان نامه شما را مطالعه کنم؟
سلام، خسته نباشید. ببخشید شماره تماس از آقای فیروزی معلم جزیره لارک داری؟ ممنون از گزارش برنامه
سلام. نه متاسفانه.
علاقمندم در این جزایر ایران مخصوصا لارک هنگام سرمایه گذاری کنم به اطلاعات بیشتر نیاز مثل طول و عرض و سایر مشخصات
درودبر شما. اطلاعات درخواستی شما در نقشه های کشوری وجود دارد