غار دربند رشی(رودبار، استان گیلان)

وقتی انتظار سفر نداری ولی در جمع خانواده و دوستان راهی یک سفر بی نظیر میشوی توصیفی از حال سفر به دامنه های درفک است که در تابستان ۱۳۹۹ انجام شد. به پیشنهاد حامد یکی از دوستان اهل دل و طبیعت برنامه ای برای سفر و اتراق به دهکده “سیاه دشت بن” ریختیم.

دهانه غار دربند

صبح حدود ساعت هفت بود که از انتهای بزرگراه همت سروقت راهی قزوین و سپس جاده رشت شدیم. هوا شهریوری بود. گرما شکسته بود و مقصد هم سردسیر بود. درطول مسیر پس از رسیدن به توتکابن و خروج از شاهراه قزوین-رشت وارد جاده فرعی شدیم که مسیر دسترسی روستا ها و ییلاقات منطقه بود.

 مسیرجاده مستقیم از توتکابن به سمت بره سر و داماش می رفت ولی ما در کیلومتر ۱۰ جاده در خروجی سمت چپ راهمان را از مسیر مستقیم جدا کردیم. ادامه این جاده انحرافی به دامنه های درفک و روستاهایی چون سی دشت، سی بن و اربناب می رسید. گزارشی از سفر از شاه شهیدان به قله درفک را ازاینجا بخوانید.

به سمت مقصد اول روستای استخرگاه رفتیم.  استخرگاه روستای با آرامشی بود. استخر یا همان آبگیر در دهکده و درختان بلند مازو در اطرافش و یک خانه زیبای گیلانی منظره ای استثنایی ساخته بود. خانه و زمین مسطح بزرگ اطرافش همه در حریم آن بودند و حصر مانع نزدیک شدن به خانه می شد. حالت یک اقامتگاه را داشت. در موردش کنجکاوی نکردم و همینکه منظره اش با فضا سازگاری داشت و با آرامش بود برایم کافی بود.

 معلوم بود که این چشم انداز خاص پنهان نمی ماند و به لوکیشن (مکان)ی برای عکس های یادگاری نامزدی و عروسی تبدیل شده بود. فضای جالب و شادی بود. زوج هایی متعددی برای عکاسی آنجا بودند. گروهی دوچرخه سوار هم به قصد گشت با تور آنجا بودند. کمی از تپه بالا رفتم تا بتوانم تمام نمای آبگیر را ثبت کنم.

گشت کوتاهی در روستا تا محل پارک ماشین هایمان داشتیم. روستا به نسبت کم جمعیت و خلوت به نظر می رسید. استخر در فضایی بالاتر از تمام روستا قرار داشت. نزدیک ظهر بود و ترجیحمان حرکت به سمت مقصد های بعدی و محلی برای اتراق و نهار بود. در ادامه مسیر کنار چمن زیبایی در میان سایه درختان در نزدیکی مقصدی به نام غار دربند رشی توقف کردیم تا نهار و استحراحتی داشته باشیم و خورشید کمی مایل تر بشود.

از آن نقطه پاکوب مسیر غار دربند در نزدیکی روستای رشی مشخص بود. دره های عمیق و هولناک و کوههای پوشیده از بوته های جنگلی وصف آن منظره خاص بود. مسیر صاف و مشخص بود. حدود نیم ساعتی طول کشید تا به دهانه های آن دو غار رسیدیم. قبل از رسیدن به غار پاکوب در محل رد می شد که چشم انداز کامل دودهنه غار دربند مشخص بود. غار اولی که دیدیم دهانه زیبایی رو به دره داشت. خیلی طولانی نبود و در حدود ۱۰ دقیقه تقریبا تا انتهایش رفتیم. قسمت هایی از آن به سبب رطوبت و گل بودن لیز بودن. بوی فضولات خفاش ها هم حس می شد. غار دوم کوتاه بود و کاملا نور داشت. شاید حدود ۲۰ متر بود. به نظرم می رسید که روزنه ای بین دوغار وجود دارد و به همدیگر متصل بودند ولی راه عبوری نداشت.

مسیر پیاده روی به نسبت کوتاه غار دربند رشی، از میان درختچه ها و بوته ها می گذرد.
اوایل مسیر پیاده روی به سمت غار دربند رشی
در مسیر غار دربند رشی. پاکوب کاملا مشخص است.
دره های باشکوه منطقه در نزدیکی غار دربند رشی
دره های باشکوه منطقه در نزدیکی غار دربند رشی
میانه های مسیر کوتاه پیاده روی تا دهانه غار
قبل از رسیدن به غار محو چشم انداز می شوید.
موقعیت این دهانه ها مکانی برای زیست انسان های پیشین را فراهم می کرده.
نمایی از دودهنه غار دربند
در انتهای غار طولانیتر
خلاقیت های بازدیدکنندگان
طبیعت و چشم اندازهای هایش فرصتی برای تفکر و آرامش است.
رسوبات کف غار
بدون شرح
و این قاب زیبای خداحافظی بود.

اگر چه بازدید کوتاهی بود ولی صحنه ها و زیبایی های دره های اطراف بسیار چشمگیر بود. به نظر فصل پاییز هم منطقه بسیار زیبا باشد. نشستن و دیدن با آرامش بدون عجله شاید مهمترین کار در این سفر باشد.

مقصد بعدی ما محل اتراق شبانه در سیاه دشت بن بود.

موقعیت غار دربند رشی در تمامی نقشه های متداول مثل گوگل مپ و Maps.me مشخص شده و با استفاده از این نرم افزارها مسیریابی به سادگی انجام می شود.

مطالب مرتبط

۲ دیدگاه‌

  1. مینو گفت:

    کاش مناظر طبیعی. همچنان بکر باقی. بمانند.. کاش اطراف روستاها انباشت زباله وبقایای ساختمانی نباشد کاش روستاها مجبور بودن با همان مصالحی خانه بسازند که در اطرافشان. هست.. کاش با ایزو گام. روح طبیعت را. نمی آزردند… کاش کاش….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *