آبشار لاتون(لوندویل، استان گیلان)
وقتی از سفری بر می گردم و دوست دارم دوباره برم اونجا، یعنی هم خیلی خوش گذشته و هم اون مکان انقدر جذابه که داره منو میکشه سمت خودش، آبشار لاتون و جنگلی که آبشار در قلب اون قرار گرفته خیلی جذاب تر از اونی بود که فکر می کردم، سفرما صبح خیلی زود از شهر لوندویل آغاز شد…

سهم ما از دیدن آبشار لاتون
آبشار لاتون در انتهای سرحدات استان گیلان، نزدیک مرز استان اردبیل و در مجاورت کوه اسپیناس قرار گرفته، برای رسیدن به این آبشار بایستی از شهر لوندویل(Lavandevil) که در نزدیکی آستارا قرار دارد از طریق جاده آسفالته ۷ کیلومتری به سمت جنگل و روستای کوته کومه (Kote Kome) بروید. جایی که چشمه آبگرم دارد البته شب وقتی از آبشار برگشتیم فهمیدیم آب آن بیشتر ولرم است تا گرم، ولی حمام دلچسبی بود.

خانه روستایی در کوته کومه

پاسبان با وفا
کوته کومه جایی است که باید تنبلی را کنار گذاشته و با پای پیاده به دل جنگل بزنید ، در حدود نه کیلومتر کوهپیمایی و جنگل پیمایی بسیار لذت بخش انتظار شما را می کشد.

ابتدای مسیر پل رودخانه در کوته کومه
راه تا آبشار مشخص است ولی برای پیمودن تمامی مسیر از این راهی که ماشین های شاسی بلند هم می توانند در فصول کم آب در آن تردد کنند باید چندین بار از عرض رودخانه عبور کرد که معمولا در فصل پاییز که فصل پر آبی است این امکان وجود ندارد.

راه جنگلی در کنار رودخانه

رودخانه لوندویل پس از چند روز بارندگی بسیار خروشان است.

در پاییزگذشتن از روخانه کار خطرناکی است
پس بهتر است به دل جنگل بزنیم، با کمک محلی هایی که با خوش شانسی ما آنجا بودند، راهی پیدا کردیم که از عرض رودخانه عبور نکنیم، که البته هر دو مسیرجذاب رفت و برگشت ما، که از هم متفاوت بودند بر روی فایل GPS با توضیحات کامل قرار داده شده است.

زیبایی های مسیر

در بازگشت و پرسه در مه
باران شب قبل، مه و رطوبت بالا طراوت خاصی به جنگلی داده بود که پر از میوه های ازگیل و خرمالوی جنگلی بود. البته هراز گاهی از گردوهایی که به روی زمین افتاده بودند هم بهره مند می شدیم.

ازگیل جنگلی که محلی ها با پیوند زدن آن با ازگیل های درشت برداشت می کردند، رب ازگیل هم از محصولات ثانویه این جنگل است

قارچ های جنگلی

در فصل بارندگی چشمه ها از کوچکترین فرصتی برای جاری شدن استفاده می کردند.

برگ زرد شده افرا

پاییز بهاریست که عاشق شده است

تنه درختان سبز شده بودند

این درختان نگاتیو بودند!! تنه سبز و برگ قهوه ای

جنگل های لوندویل

در پاییز و پس از بارندگی از همه جا جویباری جاری است.
در میانه های راه به به طور اتفاقی به عمو یدالله برخوردیم که در راه کافه بود، مردی ساده و صمیمی که درست جنب آبشار کلبه ای کوچک اما باصفا دارد و خدماتی اندک ولی با ارزش به کوه نوردان و طبیعت گردان ارائه می دهد. امکان شب مانی در کلبه مهیا است. عمو یدالله این کلبه را در سال ۱۳۷۳ بنا کرده و از آن سال به بعد در اواخر هفته ها آنجاست.

کلبه ها و خانه های بین راه هم جالب بودند. آخرین مجموعه کلبه ها در مکانی به فاصلی ۲۰ دقیقه ای آبشار که خانواده عمو یدالله نیز در آن جا ساکن هستند به “خلیفه حیاتی” معروف است.

بدون شرح
هر ازگاهی قطره آبی از روی درختان بروی ما می افتاد و مه همه جا را فرا گرفته بود ، مه زیبایی های خاص خودش را دارد اما میدان دید را کم می کند و ما ودوربین هایمان را از دیدن و ثبت جذابیت های بیشتر محروم.

غرق در مه…

حرکت ابرها و جنگل پاییزی و یک روز رویایی

بدون شرح

مراتع را سراسر مه گرفته است!
بعد از حدود بیش از چهار ساعت، صدای غرش آبشار به گوش می رسید و ما در کلبه عمو یدالله بودیم اما مه مجال دیدن کامل آبشار را به ما نداد…

کلبه عمو یدالله

حوالی ظهر است و به کلبه می رسیم… بخاری و چای عمو یدالله برقرار است… استراحتی کوتاه برای ناهار داشتیم…در دفتر یادگاری دوست داشتنی عمو یدالله خاطره ای نوشته و کم کم زمان بازگشت است…

در پای آبشار ۱۰۸ متر لاتون دره ای خطرناک به عمق بیش از ۶۰ متر وجود دارد که ادامه آبشار لاتون به آن می ریزد و آبشار کوتاهتری را می سازد. برای رسیدن به پای آبشار بسیار احتیاط کنید.
توضیح اینکه به توجه به بالا بودن سطح آب رودخانه در فصول بارندگی گذر از آن دشوار است و به همین سبب از کنار گذرهای پاکوب می بایست عبور شود. فایل حاضر شامل دو مسیر دسترسی است که می توان یک مسیر را برای راه رفت انتخاب کرده و مسیر دوم را برای برگشت انتخاب نمود. مسیرپایین که به مسیر جاده ماشین رو معروف است پس از گذر از پاکوب ها مجددا به جاده ماشین رو خاکی برگشته و در محلی به نام آسیوشوان از کنار مسجد و کافه های نورمحمد و خشنود عبور می نماید.
مسیر بالا که مسیری پاکوب است در کنار کلبه های منطقه خلیفه حیاتی در نزدیکی آبشار، با مسیری که از سمت پایین تلاقی می یابد.
برای آشنایی با مسیر آبشار لاتون از روستای کوته کومه فایل GPS در wikiloc قرار داده شده است.
مطالب مرتبط:
پیمایش از دریاچه سوها به آبشار لاتون

حس غریب و شوق قبل ازهر سفر را دوست دارم، و پی بردن به اعماق ندانستن هایم
ایران پر است از نادیده هایی که ارزش دیدن دارند…
سلام و خسته نباشید.
کاملاً حستون رو درک میکنم چون ما هم حدود ۸ سال پیش مسیر مقابل شمارو به سمت آبشار رفتیم از روستای گیلهده اردبیل ۳ تا ۴ ساعت پیاده روی داشت. به قسمت بالای آبشار رسیدیم و راه برگشت ما به لوندویل ختم شد؛ ولی جالب اینکه ۲۵ فروردین ماه بود و هوا دقیقاً همین شرایطی رو داشت که تو عکسای شما دیده میشه.
البته موقع حرکت داخل جنگل تو همچین شرایطی عطر و بوی تنه درختها و برگهای زیر پا با رایحه غیرقابل وصف خزه و گلسنگ و … واقعاً لذت بخشه.
درود بر شما آقای پیرک
همون طور که فرمودین حال و هوای فوق العاده ای داشت جنگل و جاتون خالی بود.
ممنون که به ما سر زدین
پاینده باشید
شماره کلبه خشنود و دارین؟
نه متاسفانه
میتونم براتون پیدا کنم
_Behnam_1368
اینستا منه اگه شماره خشنود را خواستین پیام بدین با سپاس
همیشه در اوج و پایدار باشید چون این بار می خواهم تنها راهی شوم مطالبتان خیلی آموزنده بود تشکر و سپاس
درود بر شما، باعث خوشحالیمونه که مطلب مفید بوده براتون.